Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 159 1,9 16V Въпрос?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 159 1,9 16V Въпрос?

Здравейте колеги,

Нов съм тук във форума и понеже си търся Алфа 159 имам едно питане относно двигателя. Въпроса ми е как можем да разберем дали двигателя на дадената кола наистина е 150 коня или 136 виждам че има в Аутодата. И на някой отзат пише JTDm с червено m, a на някой не е червено, каква е разликата? Благодаря

1.9 може да е 120 или 150 коня, съответно единия е с 8 клапана другия с 16. 136 коня е 2.0JTDm, като него го има при фейслифт моделите.
    Last edited by d3v1l; d.m.y г., 12:28.
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
    DUCATI Monster
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

Първоначално публикувано от d3v1l Покажи съобщение
      1.9 16V може да е 120 или 150 коня, съответно единия е с 8 клапана другия с 16. 136 коня е 2.0JTDm, като него го има при фейслифт моделите.
      Няма как 1,9 16v да бъде 8 клапана?!? Аз за 8 клапановите знам, само че в Аутодата фигурира 1,9 16 клапана 136 коня. За него питам как се познава? И има ли нещо общо цвета на буквичката отзад?

Comment

По номера на рамата в ЕПЕР може да разбереш колко коня. Всичко друго е много относително - червен, зелени - букви всякакви.
        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

136 коня е за Бнелюкс,доста рядко срещани,но ако е от Холандия ще е такъв.Иначе по кода на мотора ще разбереш какъв е,има го на евротабелата под предния капак.
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            136 коня е за Бнелюкс,доста рядко срещани,но ако е от Холандия ще е такъв.Иначе по кода на мотора ще разбереш какъв е,има го на евротабелата под предния капак.
            Ето това е важно, значи при наличие на номерата от Аутодата може да се разбере при оглед. Червените букви може би са от годината. Благодаря за отговорите

Comment

Първоначално публикувано от GAlt Покажи съобщение
              Червените букви може би са от годината.
              За червеното или по-скоро липсата му най-голямо значение имат безконтактните мивки Като взех колата надписът беше като нов, след това стана изцяло лъскав (заради липсата на грамотна мивка около нас) и го смених с нов. И голфаджиите в офиса пак почнаха да ме питат колко коня е с тва червено M
              Last edited by bass; d.m.y г., 13:21.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
              Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от GAlt Покажи съобщение
                Няма как 1,9 16v да бъде 8 клапана?!? Аз за 8 клапановите знам, само че в Аутодата фигурира 1,9 16 клапана 136 коня. За него питам как се познава? И има ли нещо общо цвета на буквичката отзад?
                Моя грешка, 1.9 като цяло съм имал предвид.
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
                DUCATI Monster
                Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

Е, или друга страна от Бенелюкс, примерно Белгия. Въпреки че май пак не е сто процента гаранция, защото и там май можеш да си купиш 150, ако искаш и ти се плаща данъка. Аз поне бях правил оглед на една 159-ка от Белгия, човека я купил от там като нова и твърдеше че е 150. Сега дали ме е излъгал не знам, не стигнахме до там да ми покаже документите
                  И да - 136-коньовите за Бенелюкс са 16 клапана, не 8.

Най-добре по ВИН в ЕПЕР или по кода на мотора наистина В еПЕР съм сигурен, че го пише, щото съм гледал такива там.
                  Last edited by Sm0k; d.m.y г., 19:44.
                  Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                  Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                    Е, или друга страна от Бенелюкс, примерно Белгия. Въпреки че май пак не е сто процента гаранция, защото и там май можеш да си купиш 150, ако искаш и ти се плаща данъка. Аз поне бях правил оглед на една 159-ка от Белгия, човека я купил от там като нова и твърдеше че е 150. Сега дали ме е излъгал не знам, не стигнахме до там да ми покаже документите
                    И да - 136-коньовите за Бенелюкс са 16 клапана, не 8.

Най-добре по ВИН в ЕПЕР или по кода на мотора наистина В еПЕР съм сигурен, че го пише, щото съм гледал такива там.
                    В ЕПЕР не е сигурно,защото обикновено вади с един номер на рама,два двигателя,моята беше така,имаше я със 150 и със 136
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

В ЕПЕР не е сигурно,защото обикновено вади с един номер на рама,два двигателя,моята беше така,имаше я със 150 и със 136
                      Прав си, аз имах спомен, че съм виждал в еПЕР надпис "DETUNED BELGIUM", обаче съм забравил че изкарва и двете, е тука снимка на такава кола вПЕР.

Иначе за евротаблеата - кода на 150 к.с. 1.9 JTDm 16v е 939A2000, а на 136 к.с. 1.9 JTDm 16v, там трябва да пише 937A8000, ама аз не съм виждал такава. Е тука могат да се видят всчики кодове:
                      http://www.venditamotore.com/8-alfa-...-alfa-159.html

Слагам една снимка на табелката на тая кола от Белгия, което само показва, че и там продават 150 коньови, така че гледайте табелката и това е
                      Attached Files
                      Last edited by Sm0k; d.m.y г., 12:12.
                      Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                      Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Working...
                      X